Welkom

Welkom bij Culinair team Schouwen-Duiveland. Leuk dat u de website bezoekt. Op deze website vindt u onder andere wat het team inhoudt en wat het team doet. Blijf op de hoogte van komende wedstrijden en behaalde prijzen.

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Over ons

Culinair team Schouwen-Duiveland is een team dat meedoet aan nationale en internationale wedstrijden. Het team wilt culinair Zeeland op de kaart zetten. Culinair team Schouwen-Duiveland is een stichting die geen winstoogmerk heeft. Het team wilt er voor zorgen dat jonge en kansarme koks zich kunnen ontwikkelen en kennis kunnen  maken met de wereld van de kookwedstrijden. Het doel is om zo veel mogelijk van elkaar te leren en samen te ontwikkelen.

 

Teamleden

Kees Visser ‘Team Captain’:
Is werkzaam als chefkok bij Restaurant bij Kees in Zierikzee. Als team Captain heeft hij de taak om het team te leiden en alle gerechten te controleren. Met zijn vele kennis en ervaring is hij altijd voor iemand een helpende hand. Kees is voorzitter van de stichting.

Jeffrey Buijl ‘Kok’:
Is leerling kok en heeft zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld. Heeft ook al een mooie prestatie behaald, hij heeft namelijk tijdens de bocuse D’or de titel  beste commis behaald. Jeffrey is een mooie aanvulling voor het team.

Martin Weijermans ‘Kok’:
Is leerling kok bij Restaurant bij Kees. Door de goede ondersteuning van chef Kees Visser heeft hij de  kooktechnieken steeds beter onder de knie en ontwikkelt hij zich heel goed. Martin is klaar om aan meerdere wedstrijden mee te doen.

Lianne Willemse ‘Patissier’:
Is werkzaam bij Restaurant bij Kees als sommelier. Zij is zich gaan verdiepen in de patisserie en vindt dit steeds leuker worden. Door veel oefenen en leren ontdekt zij steeds meer nieuwe combinaties en technieken. Lianne is  secretaris van de stichting.

Marvin Schouwenburg ‘Helper’:
Werkzaam bij de Goese Golf en is zich op culinair gebied erg aan het ontwikkelen. Binnen het team krijgt hij hiervoor een goede kans.

Jim Janse ‘Helper”
Is werkzaam bij Strandpaviljoen Zuid-Zuid West als leerling kok. Jim is bekend met het wedstrijd koken door zijn vader, door van jongs af aan te kijken bij zijn vader is hij geïnteresseerd geraakt in het wedstrijd koken. 

Kees Visser sr ‘penningmeester’:
Eigenaar van zijn eigen bedrijf, houdt van eten en drinken en vindt het leuk om te ondersteunen waar hij kan. Kees is  penningmeester van de stichting.

Anka Buijl ‘sponsoring’:
Moeder van Jeffrey Buijl, heel veel ervaring in het werven van sponsors. Sponsor worden ? Neem dan contact op met Anka: sponsoring@culinairteamsd.nl

 

Behaalde prijzen

 

Individuele wedstrijden

EvenTTCulinair, half om 2019
1e plaats Kees Visser

Finale Prix Taittinger 2018, Brussel
2e plaats, Kees Visser

Finale Bocuse D’Or 2017 Rotterdam
Prijs voor beste commis, Kees Visser en Jeffrey Buijl

Finale Ultimate Bite van Nederland 2016 Amsterdam
2e plaats, Kees Visser

Finale Bocuse D’Or 2015 Rotterdam
Prijs voor beste visgerecht, Kees Visser

Finale Nederlands kampioenschap leermeester/leerling 2015 Amsterdam, 2e plaats, Kees Visser

Gouden koksmuts 2014 Amsterdam
Kees Visser 3e plaats

EventTTCulinair, Wynand Vogel Bokaal 2014
Finale Wynand Vogel bokaal, Kees Visser

Team wedstrijden:

Culinary World Cup 2014 Luxemburg Bronzen medaille voor Culinary Art & Pastry Art

Culinary Olympics 2016, Erfurt
Bronzen medaille voor Culinary Art & Pastry Art

Culinary World Cup 2018 Luxemburg Bronzen medaille voor Culinary Art & Pastry art

 

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u een trainingssessie bij wonen ? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Stichting Culinair team Schouwen-Duiveland (ANBI)
Caustraat 4
LA Zierikzee
info@culinairteamsd.nl

KVK-nummer: 73932795
IBAN-nummer: NL98RABO0337112770